joi, 9 septembrie 2010

Elena Udrea a inaugurat Drumul Marii, dar l-a evitat pe baronul Stancu

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost azi la Braila, unde a participat la inaugurarea drumului judeţean DJ 211A - DJ 212 Viziru - Cuza Vodă - Mihai Bravu, cunoscut şi ca "Drumul Mării".

Desi vuvuzelele presedintelui Consiliului Judetean Braila au anuntat un program al vizitei pe perioada intregii zile, confirmand inca o data ca preiau fara discernamant toate gogosile lui Stancu, Elena Udrea a urmat sfaturile primite de la portocalii braileni si a respectat programul facut de reprezentantii PDL Braila. Dupa taierea panglicii, ea a refuzat invitatia lui Stancu de a lua pranzul la Braila, unde se anuntase si o vizita la obiectivele din programul de reabilitare a centrului istoric. A acceptat doar invitatia primarului comunei Viziru, Dima Priceputu.  La Stancuta, fieful PSD, s-a oprit in trecere spre Insula Mare a Brailei, colegiul lui Cristian Rizea, care apare in fotografii nedezlipit de ministra. In timpul acesta, Stancu s-a intors cu vuvuzelele in oras, dezamagiti cu totii ca pana si conferinta de presa de la CJ a fost anulata. Reactia lor a fost pe masura. Neindraznind sa se ia de Udrea,  sa nu strice ploile stapanului, l-au facut tandari pe Rizea - ca nu s-a dezlipit de microfoane, iar Voda nu a putut din aceasta cauza sa-si duca elogiile la bun sfarsit. Cealalta victima a esecului resimtit de Stancu a fost chiar Constantin Dumitriu, caruia i se reproseaza care ar fi fost lipsit de maniere dar iute de picior, urcandu-se cu tupeu in masina ministrei si lasanu-l pe Voda de caruta.

ECONOMII SAU COSTURI SUPLIMENTARE? 
Explicatia acestei atitudini dar si a schimbarii subite de program, de care Dumitriu nu ar fi strain, este ca ministrul a aflat cateva amanunte despre costurile executarii lucrarilor la Drumul Marii. Au fost depasite nu numai termenul prevazut (luna iunie, cand incepea sezonul estival, iar acum suntem in septembrie, cand s-a sfarsit), dar si cu zeci de procente estimarile initiale, desi situatia s-a prezentat exact pe dos. Orice jurnalist profesionist ar fi cerut documentele pentru a verifica daca sumele prezentate verbal de oficialitati corespund cu cele din dosarul de finantare.
Si cum nu e de joaca atunci cand apar astfel de probleme cu finantarile europene, Elena Udrea, ca orice politician cu experienta, doreste sa se tina departe de suspiciuni. Sumele nu sunt deloc neglijabile, mai ales ca vorbim de un proiect in valoare totala de 64,79 milioane de lei (46,34 milioane de lei - finantarea europeana, 5,88 -de la bugetul de stat si 1,35 milioane de lei - contributia Consiliului Judetean Braila). Daca s-au depasit costurile cu 50 la suta, asa cum se vehiculeaza (CJ Braila nu face niciun fel de informare pe aceasta tema, desi informatia e de interes public), e de rau. Asa se explica gogoasa cu "economia" de 10 miliarde de lei vechi, bani pe care Stancu a incercat sa-i obtina de la minister, iar  Elena Udrea l-a ironizat. (“Bani pe care nu îi mai cereţi?”, a întrebat, zâmbind, Elena Udrea, iar Stancu a raspuns cumintel: "nu îi mai cerem, o să îi cerem pentru alte proiecte. Sperăm să ne ajutaţi, aşa cum ne-aţi ajutat de fiecare dată”, a adăugat, lingusind-o pe ministra).
Totusi, daca cheltuielile au fost depasite, se pune problema cum se acopera diferenta. Cum Stancu a facut ce a vrut cu banii CJ, trage nadejde ca MDRT sa fie salvarea. Nu-i exclus ca CJ sa acopere asta aruncand pocnitoarea cu montarea pe Drumul Mării a senzorilor de greutate şi camere de luat vederi, investiţie care se ridică la suma de 200.000 euro. (Or fi din aur de costa atat? Dar cu cantarul electronic achizitionat in primul mandat ce-o fi facut, de ii trebuie senzori?)
Faptul ca deputatul Cristian Rizea a insoti-o la fiecare pas pe Elena Udrea confirma zvonurile potrivit carora el este persoana care, beneficiind de o relatie de amicitie cu familia Cocos, a incercat de cateva ori sa-l introduca pe Voda la ministrul PDL. Stradaniile sale nu par a se fi materilaizat intrucat Elena Udrea l-a evitat sistematic pe presedintele CJ Braila, ceea ce reiese si din fotografii, aceasta fiind nedezlipita de Rizea, dar si de stafful PDL local reprezentat de presedintele interimar Constantin Dumitriu si deputatii Eugen Badalan si Viorel Balcan. Probabil, Elena Udrea stie ce stie. Iar   Stancu pare spasit in fata ei.Udrea este constienta ca, in cazul in care se vor descoperi nereguli si va afla Comisia Europeana, va izbucni un scandal urias, de care nu vrea sa se lege.

11 comentarii:

  1. “Bani pe care nu îi mai cereţi?”, a întrebat, zâmbind, Elena Udrea, iar Stancu a raspuns cumintel: "nu îi mai cerem, o să îi cerem pentru alte proiecte. Sperăm să ne ajutaţi, aşa cum ne-aţi ajutat de fiecare dată”

    Hai sa traducem putin:
    Elena Udrea: domnule presedinte, va rog sa nu mai solcititati fonduri suplimentare fata de poroiectul initial. Nu ma intereseaza care au fost cheltuielile care v-au determinat sa ridicati costurile proiectului.
    Stancu: Dumneavoastra sunteti o doamna, m-ati m-ai scos si in alte ocazii. Eu spun ca am facut economie, dvs ma rasplatiti cu o alta investitie echivalenta in bani. Si uite asa acoperim. Va rog doamna, daca nu-i primesc, nu se inchide proiectul si ma aflu intr-un mare rahat.

    RăspundețiȘtergere
  2. hahahha.... asta ti-a zis piticu????????? te-a prostit....

    RăspundețiȘtergere
  3. Impostorule, pe mine nu m-a prostit nimeni. Dar pe tine in mod vizibil te-a prostit Stancu sa-i ridici osanale. Crede-ma ca a fost jenanta regia cu florile si tu un penibil ca l-ai filmat pe stapanul tau cum se umilea in fata ministresei. La pariu ca nu pupa banii sa-si carpeasca dosarul de finantare, ca doar Nuti nu-i tampita!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate articolul e plin de erori iar comentariul va fi sters.
    De la titlu pana la ultimul paragraf sunt doar inexactitati
    Le luam pe rand
    Doamna Ministru a participat la inaugurarea drumului e adevarat. Din pacate va scapa ca nu vorbim de un proiect PDL ci de un proiect al autoritatilor locale- nici macar al lui Stancu
    Mai departe :
    Doamna Ministru chiar a vizitat comuna Stancuta fara sa tina cont de culori- deci iarasi o mica inexactitate a articolului
    si mai departe:
    proiectul nu a avut nici o intarziere in ceea ce priveste executia si nici in ceea ce priveste bugetul dar e usor sa arunci cu zoaie si sa o faci cu un ton hotarat, aproape ca un om mare

    Pacat ca articolul in afara de venin si ura nu contine mai nimic adevarat
    As putea sa dau un link unde este o parte a filmului vizitei dar as proceda exact ca autoarea articolului si probabil as favoriza concurenta
    Eu cred ca e o reusita, nu a unui om ci o mica reusita care poate va usura accesul catre Constanta.al cui? al celor care poate au nevoie sa ajunga acolo in conditii mai bune

    In ceea ce priveste o posibila nota data Doamnei Ministru aceasta e cu siguranta 10
    Nu a amestecat nici o clipa politica in ceea ce s-a intamplat azi la Viziru
    Succesuri viitoare in activitatea publicistica desi e pacat ....

    mare pacat de situatia in care am ajuns totusi ca oameni

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar fi fost mai comod sa vorbesc cu o persoana responsabila, care isi asuma cele spuse. Din pacate, sunteti un simplu anonim, adica un om care nu are curajul sa-si asume opiniile.
    Raspund pe rand:
    -daca am facut o eroare, e a mea si mi-o asum. In situatia in care Udrea a fost totusi la Stancuta si eu am primit o informatie eronata, ati corecta-o dvs acum, publicandu-va comentariul.
    -Nu am spun nicaieri ca e vorba despre un proiect PDL, am spus doar ca el e depasit ca termen, informatie publicata deja in alte pariti- drumul trebuia dat in folosinta la data de 15 iunie. Azi e 9 septembrie!
    - Elena Udrea poate nu are nicio legatura cu cheltuielile suplimentare ale acestui proiect, nu am afirmat nicaieri asta si nici ca vizita sa ar fi fost politica.
    Inainte sa ma acuzati de rea-vointa, la adapostul comod al anonimatului, va rog sa cititi cu mai multa atentie ceea ce am scris. Mult succes, nu SUCCESURI, asa cum s-a exprimat odrasla prezidentiala, probabil din cauza emotiilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Obiectiv, 16 iunie 2010, "Drumul mării mai pierde un sezon estival", autor Florentin Coman:

    "Chiar şi aşa, nefinalizat la termenul anunţat anterior, drumul mării este considerat o realizare majoră, de către conducerea Consiliului Judeţean. Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, i-a anunţat pe consilieri, în cadrul şedinţei extraordinare a CJ de vineri, 11 iunie, că urmează să se organizeze o licitaţie, în vederea montării de senzori şi camere de luat vederi de-a lungul acestui drum

    RăspundețiȘtergere
  7. drumul incepe la viziru si se termina la luciu
    adica e cel mult drumul ialomitei
    asta ee un drum ca incepe nicaieri si se termina niciunde
    adica cel mult face legatura intre comuna viziru si satul luciu din jud ialomita
    unde dracu-i marea in contextul asta?
    ca, de la luciu pina la drumul national spre hirsova, ce mai e din drum e tot o hirtoapa

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai pus la treaba "vuvuzele". Au replica la toate observatiile. Pana si pe Rizea l-au facut praf pentru vina de a fi stat langa ministra. Gretosenia cu florile o arunca pe fraierul de TIti. Iar faptul ca Nutica nu l-a bagat in seama pe Stancu este acoperit cu un ditamai fimul facut de vuvuzeaua de la protv (apropo, astia or fi stiind ce servicii presteaza reportera lor?) unde tovarasul presedinte explica singureL la el in birou cum i-a promis Elena ca ii da insula mare. Saracuta, nu a avut ocazia sa o faca la fata locului din cauza lui Rizea.
    Cat de disperati de viata trebuie sa fie acesti lingai de se fac asa de bafta in tot orasul?
    Mai am o stire pentru tine. Stncu vrea sa le faca ziar ca pe el nu-l convinge internetul. Vrea sa-i puna sa scrie pe hartie cat de minunat e el... Daca da el bani pentru asta, e disperat rau! O sa ne distram!

    RăspundețiȘtergere
  9. uraaaaa... taranul si-a luat-o la el acasa. elena udrea a fost desteapta ca l-a tratat cu flit.

    RăspundețiȘtergere
  10. cum de ti-a scapat cel mai important lucru?
    Stancu face din nou altceva decat PSD. Aia la Bucuresti si toti presedintii de consilii judetene au facut front comun impotriva lui Nutica iar Stancu se face pres in fata ei. Dragnea sau Nicusor Constantinescu tot cu flori si pupaturi de mainin ar fi intampinat-o????
    Stancule esti in belea mare tati!

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiti de ce o urasc toti pe Udrea?
    Ca are tot ce-i trebuie sa le ia fata. E fumoasa, desteapta si marea calitatea ca nu a pus botul la spagi.
    Pe scurt, femeia asta are viitor in politica.
    Asta ii dispera pe hotomanii securisti care incearca din rasputeri sa-i gaseasca defecte de neiertat.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.