marți, 7 septembrie 2010

Poate Constantin Dumitriu sa-si pregateasca o garda pretoriana la PDL Braila?

Ultimele postari de pe BrailaNews au produs o reactie neasteptata din partea democrat-liberalilor braileni. De la adapostul anonimatului oferit de sectiunea "comentarii" a blogului meu, ei au lansat cateva idei, pe care le voi structura si voi incerca sa le dezvolt si eu.

1. In tabara liberalilor si a social-democratilor braileni se fac planuri si se negociaza posturile pentru urmatoarele alegeri, pe doua nivele. Primul, cel vizibil, le acorda presedintelui PSD si CJ, Gheorghe Bunea Stancu, si lui Vasile Varga, omul cel mai influent din PNL, rolurile de principali combinatori. In acest caz, Varga si Stancu vor iesi la alegeri cu progeniturile lor politice, manjite inca de pe acum cu sinecuri. Cel de-al doilea ar urmari, in viziunea portocaliilor braileni, inlaturarea lui Stancu, considerat in propria tabara pietroi la gatul  viitorilor candidati. In acest scop, ar exista un adevarat complot, in centrul caruia ar fi Simionescu sustinut de pesedistii satui de despotismul lui Voda si, culmea, acelasi Varga. PDL-istii pretind ca celebrul notar doreste sa candideze el insusi la Primarie si pentru aceasta ii va acorda tot sprijinul politic lui Aurel Simionescu la Consiliul Judetean. Normal, caci la Primarie Simionescu a esuat lamentabil. In aceasta situatie, junii Boboc si Danaila, nu sunt decat niste maimutici aratate la circ, care fac incalzirea publicului inaintea spectacolului cu lei.

2. PDL-istii coordonati de Constantin Dumitriu pretind ca ei, retragandu-si oamenii din administratia publica, nu au facut decat sa spuna electoratului ca refuza sa  participe la dezmatul cheltuirii pe criterii clientelare a banului public.  Este un lucru stiut ca atat Giana Patrascu, in calitatea sa de vicepresedinte al CJ, mai exact sotul ei, cat si Stanel Necula si Florin Carligea, viceprimar, respectiv subprefect, au firme care desfasoara contracte cu statul. Practic, din punct de vedere financiar, au fost la mana lui Stancu si a lui Simionescu, deci dependenti de bunavointa acestora, dar si din cauza functiilor adminsitrative ocupate cu sprijin PDL, care nu mai este dispus sa tolereze acest concubinaj intre oamenii sai si Voda. Ar mai fi si alti PDL-isti care au tot interesul sa nu si-l faca dusman pe principalul oponent politic la viitoarele alegeri, printre acestia Ionel Adetu si Puiu Dumitrascu, asociati intr-o firma de constructii care are contract cu CJ.
In aceste conditii, Constantin Dumitriu nu are de ales decat sa incerce sa-si faca propria echipa la PDL, cu care sa castige mai intai alegerile interne, apoi sa se pregateasca pentru anul electoral 2012. Pe langa amenintarea  lui Gabi Sandu, a carui venire la Braila ar rezolva problemele celor indepartati de la firimiturile ramase de la ospatul liberalilor si social-democratilor, Dumitriu se afla in fata unei provocari de alta natura: aceea de a angaja echipa in cea mai crancena batalie electorala care se prefigureaza. Dupa 20 de ani in care generatia-lacusta a parjolit totul in calea ei, a venit momentul maturarii ei efective. Daca Dumitriu nu este si el omul lui Stancu, va trebui sa se pozitioneze rapid in opozitie cu acesta. Incercarile de pana acum, concretizate in cateva aparitii publice, nu au fost convingatoare. Din cine ar putea fi formata echipa lui Constantin Dumitriu, nu e greu de intuit, intrucat, daca exista, "garda pretoriana" ar avea doua lucruri in comun: varsta si faptul ca niciunul dintre ei nu a facut afaceri cu statul: Daniel Mitrofan, Alfredo Pascale, Adrian Pintilie, Victor Voiculet, Claudiu Tudose, Adrian Staicu, Silviu Radu, Alin Badiu, Manona Avram, Marian Sarbu, Luciana Boboc, Cristi Pricop si altii, cunoscuti si mai putin cunoscuti.Teoretic, acesti oameni au tot interesul sa ramana impreuna si sa lupte pentru viitorul lor.

Abia momentul alegerilor interne la PDL Braila, care vor fi organizate, probabil, la sfarsitul lunii octombrie, va confirma daca acesti oameni pot forma trupa la care viseaza pupila lui Blaga, sau va esua lamentabil din cauze pe care le stim. Tradarea si slabiciunea caracterului s-au dovedit pana acum principalele forme de manifestare ale generatiei-lacusta, care incearca acum cu disperare sa se salveze si sa-si impuna progeniturile.

31 de comentarii:

  1. sa fim seriosi, cine sunt astia?
    niste no name si daca dumitriu crede ca se va bate cu stancu impreuna cu acesti oameni se afla intr-o eroare fantastica. ai spus si tu bine: tradarea la Braila este la ea in sediu.
    eu nu cred ca va face nimic si se va intoarce de unde a venit.

    RăspundețiȘtergere
  2. E ADEVARAT CA LUMEA S-A SATURAT DE BUNEA. SINGUR SI-A FACUT DUSMANI DAR TOTI CEI CARE II VOR CAPUL TREBUIE SA SE GANDEASCA CA OMUL INCA ARE PAINEA SI CUTITUL IN MANA.

    RăspundețiȘtergere
  3. da. stancu tras pe line moarta e prioritatea n0.1 a psd

    RăspundețiȘtergere
  4. NU ESTE OK SA-L CONSIDERATI DOAR PE BUNEA STANCU VINOVAT.AIA CARE L-AU SLUGARNICIT PANA ACUM SAU AIA CARE L-AU INCURAJAT SUNT LA FEL DE VINOVATI. ACUM VOR SA SE DEA LA O PARTE SI SA-L EXECUTE. SI CINE S-A GASIT SA ARUNCE CU PIETRE? UN GALATEAN? PAI STIE GALATEANUL DUMITRIU CA CEL PUTIN JUMATATE DIN GASCA LUI A TRADAT CEL PUTIN O DATA?
    RETINETI CA CEL CARE A TRADAT O VA MAI FACE CU PRIMA OCAZIE.

    RăspundețiȘtergere
  5. pe scurt
    n ai cu cine ma n ai cu cine

    RăspundețiȘtergere
  6. @ everybody
    Am primit pe e-amil un banc si nu pot sa nu-l postez aici, asa ca atentiune!

    Basescu in masina, cu SPP-istul. Intr-un sat, calca o gaina.

    Base: Las’ ca vorbesc eu cu taranul si ii explic ca a fost un accident
    nefericit. O sa ma inteleaga - doar sunt presedintele tarii.

    Dupa cinci minute Base se intoarce batut mar.
    Pleaca in tromba mai departe. In satul urmator, masina calca un porc.

    SPP-istul: Sefu’, las’ ca merg eu la taran sa-i explic.

    Dupa zece minute, se intoarce cu doua damigene de vin si o putina de
    branza.
    Base: Ce i-ai spus, ma?

    SPP-istul: - Ca sunt soferul presedintelui si ca l-am omorat pe porc. M-a pupat si mi-a dat astea

    RăspundețiȘtergere
  7. Aura esti tare. Nu mai pricepi politica sau in cel mai rau caz traiesti si tu mai bine. Daca consideri ca cei pe care iai nominalizat vor ajunge undeva te inseli. Ei nici macar nu au miscat un deget pt campaniile PDL, au stat si au sprijinit usile seara si au impresia ca stiu politica. Sunt acelasi gen ca si Titiu, adica profitori care nu se gindesc la oamenii din Braila. Cit despre Varga mai are momente cind chiar se gindeste la oameni chiar si la tine...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Anonim
    Crede-ma, am simtit pe pielea mea ce inseamna sa se "gandeasca" Varga la tine :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca fapt divers, garda asta era de represiune Adica astia isi apara imparatul Titiu, si va oprima cetatenii nemultumiti. Bravo

    RăspundețiȘtergere
  10. Afacerile cu statul e un vis pentru ei. Deocamdata iau spaga. Toti. Ii iau pe nume de cod Mitrofan,Pascale, Pintilie, Voiculet, Tudose, Radu, Luciana. Nu stiu ce cauta Pricop, dar niciodata nu este prea tirziu.

    RăspundețiȘtergere
  11. cel putin, pretorienii aveau calitatea de a fi loiali.

    RăspundețiȘtergere
  12. D e unde stii tu ma ca iau spaga cei pe care i-ai enumerat? Ai impartit spaga cu ei? Mai bine fa un curs de limba romana, ca esti analfabet! Afacerile care sunt mai multe se acorda la persoana a treia plural. Care este!

    RăspundețiȘtergere
  13. cum ai simtit draga ca se gandeste varga la tine? Ti s-a umflat portofelul? tot 30 de bulionae, cat ai luat si de la boboc?

    RăspundețiȘtergere
  14. @Impostorule, care executi prosteste comenzi politice! Ai facut o fixatie. Toata lumea ia bani de la Vraga, mai putin tu :)) :)) :)) Sa vad cum o sa te scoata Varga pe tine dupa ce ai dat cu bata de atatea ori. Sau te scoate Stancu, ca ii e mila de tine sa nu te sinucizi de nemancat ce esti.

    Vezi ca esti cercetat penal, te sfatuiesc sa fii mai atent cu calomniile ca eu nu te iert, alcoolistule penal!

    RăspundețiȘtergere
  15. hai sa-ti relatez o faza cu ciordache, daca tot insista sa se faca de kkt.
    e adevarat ca stancu o foloseste pe mihaela dan, dar pe el nu-l agreeaza. intr-o zi era in consiliul judetean si s-a gasit cu stancu pe hol. dupa cum il stii pe ciordache, a inceput cu pupincurismele lui. pentru ca era lume pe acolo si stancu nu e asa fraier ca varga sa-l bage prea mult in seama, l-a expediat in sictir pe ciordache.
    lingaul, ca sa nu se faca de panarama, a inceput sa vorbeasca tare sa nu se prinda lumea ca e un bou, si sa-i zica lui stancu ca-l suna el la telefon.......
    cred ca si lui varga a inceput sa-i fie jena sa-i mai dea "comenzi", dupa circul cu barosanu'. ma gandesc ca daca ar mai fi avut nevoie de el il asmutea contra lui Datcu.

    RăspundețiȘtergere
  16. @liberalul
    il agreeaza, mai ales cand canta manela impreuna cu ciordache la Continental. Am un filmulet cu ei demential :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  17. si nu ni-l arati si noua??????? please :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @liberalul
    Sigur, inca nu-i momentul, dar promit ca il pun pe blog, mai ales ca faza merita vazuta. Dupa ce ii canta lui Stancu, il intreaba ce vrea sa scrie in ziar :)) :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  19. il obsedezi tare pe pinocchio dupa cate vad. la ora 12 noaptea el alta treaba nu-o fi avand decat sa te injure pe tine? probabil o face dupa o scurta terapie cu mana dreapta. cu stanga isi tine burta. nu se gandeste ca sunteti colegi?

    RăspundețiȘtergere
  20. ce jagardea este individu

    golanu porcaie pe toti asta trebuie strivit ca un gandac de colorado. doar simionescu si stancu ii mai deschid usa si e pacat

    liberalii l-au aruncat acuma l-au reciclat pesedistii ei cred ca le e de folos dar daca tin un astfel de individ in preajma lor o sa ajunga in hazna cum i-a tarat si pe alde cibu

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce zice pinocchio?
    Adica boboc te plateste sa scrii despre el ca e o maimutica dresata de varga??
    Cat de idiot poate sa fie asta, dumnezeule..............

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu el e idiot, el e doar ticalos. Idioti sunt aia care se folosesc de el.

    RăspundețiȘtergere
  23. in PDL e varza,plin de oportunisti si de infractori.
    PD-ul a avut cel mai inchegat grup de oameni,cred ca erau si prieteni in acelasi timp(poate mai sunt si acum).Ma refer la perioada de pana in 2004 cu Aurica Avram,Corneliu Burada,Aurel Banuta,Ionel Mihalache,Dan Mosescu si multi altii.
    De ce au preferat sa se retraga?
    Probabil ca era prea mult sa stea la aceeasi masa cu exemlarele de acum din PDL.

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca grupul s-a destramat nu e de vina dumitriu. e de vina famiglia Daniela si Horia. sa-ti amintesc eu cine l-a lucrat pe mihalache cand trebuia sa fie numit prefect si se negociase cu liberalii postul asta? din cauza cui am avut prefect liberal si nu democrat asa cum trebuia? ca despre aurica ce sa mai vorbim....

    RăspundețiȘtergere
  25. abia asteptam sa vedem filmul cu manele... ar fi super... de ce nu-l dai?

    RăspundețiȘtergere
  26. si facem un colaj cu documentele in care cibone scrie cit si cui a dat banu; partidu... sunt nume interesante pe lista.... :)) si ziaristi independenti, moderatori etc... nuuuuuuuuuuu, tu nu esti pe listaaaaaaaaaaaa :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  27. Il dau impostorule, dar nu-i momentul, nu te-ai umflat suficient. Cand o sa faci poc o sa-i improsti si pe altii cu materialul urat mirositor din care esti facut, ca tot o cauti :)) :)) :)). Spre deosebire de bazaconiile tale de doi lei, pardon 30, eu chiar am material pt amuzament public, nu pentru calomnii. Nu inteleg insa de ce nu vrei tu sa ma ignori. Observ la tin o voluptate a penibilului.

    RăspundețiȘtergere
  28. Daca prostia ar durea, ai tipa tot timpul. Vezi ca pe lista aia esti la pozitia 1. cu banii pe care i-ai furat pur si simplu de la Cibu. Nu o spun eu, ci liberalii care au participat la campania electorala. Probabil lista aia e dovada ca ti-ai insusit niste bani pe care naivul Cibu i-a lasat pe mana ta si l-ai mintit ca au ajuns in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  29. auzi mai ciordache ai uitat cand te trimitea cibu la firma sa-i aduci bani de campanie si nu mai ajungeai decat cu un sfert din suma?
    poate spui si de partenera ta aberatii cum a primit ea garaj de la cibu in campania electorala, pe langa lovelele despre care monica paraschiv habar nu avea...parerea mea e ca daca te intinzi te rupi

    RăspundețiȘtergere
  30. si era sa uit... reportera frenetica cu care umbli stie ce vorbesti tu in particular despre fizicul ei neacoperit dar mai ales acoperit?
    stie cum spuneai tu la toata lumea cum ii plateste stancu ratele la masina???

    RăspundețiȘtergere
  31. politist comunitar9 septembrie 2010 la 10:35

    are un tupeu fantastic chiompalaul asta.
    o fiinta mai abjecta decat el nu exista.
    ciordache a fost in stare sa o fura si pe nevasta-sa
    Aura, poate ar trebui sa faci niste sapaturi pe la politie sa afli ce a facut cu niste bani imprumutati de nevasta de la banca ca sa-si faca el nu stiu ce retea de calculatoare. a facut pe dracu si ca sa nu afle nevasta cat de ratat e a ascuns calculatoarele si a zis ca i le-a furat. politia stie mai multe ca acolo s-a musamalizat totul.
    Este timpul sa spunem lucrurilor pe nume cine este acest individ care minte cu nerusinare, baga intrigi de se cearta toat lumea cu toata lumea si a umplut interentul cu tot felul de aberatii la adresa tuturor. Pana si pe Simionescu l-a calomniat si il il face sa para un papagal in ochii tuturor. Nici nu stiu de ce ii mai da voie sa intre in biroul lui dupa toate magariile care le-a scris. acest jegos.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.