vineri, 3 septembrie 2010

Un nou contract de sute de mii de euro, atribuit de CJ Braila unuia dintre prietenii lui Bunea Stancu

Sute de mii de euro, bani publici, ajung dintr-o miscare doar in contul firmelor controlate de presedintele CJ Braila. Confort 2000 SRL, firma care apartine unui prieten al lui Voda, Cornel Pipera, firma care este principalul subcontractor al Conciviei, figureaza, intr-un anunt publicat azi, ca beneficiara unui contract de atribuire directa de la CJ Braila in valoare de 1137139.76 lei fara TVA pentru "lucrari suplimentare in proiectul „reabilitarea Centrului istoric al municipiului Braila - Lot 1”.
In anuntul publicat se specifica: "Locul principal de executare: Muzeul Brailei este amplasat in Piata Traian colt cu Calea Galati, Centrul Cultural “Nica Petre” pe strada Belvedere nr.1, Casa Memoriala “Panait Istrati” si Sectia de Etnografie a Muzeului Brailei sunt amplasate in Gradina Publica". Nu a fost organizata o licitatie electronica, desi valoarea contractului o impunea, iar criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut. 

5 comentarii:

  1. pe noi licitatiile astea ne omoara,trebuie schimbat modul de atribuire a contractelor,eventual prin atribuire directa,sa nu mai fie atatea contestatii si atata pierdere inutila de vreme

    RăspundețiȘtergere
  2. @mateescu
    adica esti de acord cu oficializarea clientelismului si a modului discretionar in care sunt atribuite contractele. Daca esti prieten cu cu autoritatea contractanta, primesti contractul. Daca nu, mai bine iti vezi de treaba, oricum n-ai nicio sansa sa primesti o lucare, oricat de avantajoase ar fi conditiile oferite de tine...
    hmmm, in mod cert, nu e o idee buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. in occident cum se procedeaza ??

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania nu e ca tarile din Occident si nici nu cred ca va fi in timpul vietii noastre. Suntem balcanici si asa vom ramane multa vreme de aici inainte. De aceea la noi costa un km de drum cat costa, de aceea nimeni nu raspunde de calitatea oricaror lucrari...Pai daca tot sunt abonati la banul public si nu-i verifica nimeni ca, de' se supara sefu', de ce sa-si mai bata capul cu notiuni precum eficienta, responsabilitate si calitate?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.