miercuri, 29 septembrie 2010

Romani, cat mai rabdam sa fim victime in razboiul pradatorilor?

Criza din Romania imbraca forme de manifestare care nu s-au regasit in nicun alt stat, de la debutul recesiunii economice. Profitand de greutatile si nemultumirile justificate ale populatiei, pe fondul unei guvernari incoerente, o mana de oameni cu evidente probleme in justitie incearca, cu ajutorul mass-media controlate, sa-si joace ultima carte. Daca ceea ce scrie Romania Libera astazi este real, si politistii au complotat cu revolutionarii si interlopii sa provoace violente in fata Palatului Cotroceni pentru legitimarea demarararii demersurilor de suspendare a preşedintelui, atunci intelegem de ce Basescu vrea maine raportul CSAT. Presedintele doreste sa aiba dovezile oficiale ca se incearca o lovitura de stat, mai ales ca mai urmeaza un miting de proportii pe 7 octombrie. La toate acestea poporul este deocamdata spectator, ceea ce ii isterizeaza de-a dreptul pe justitiabilii care ar prefera loviturii de stat o revolta populara.
Enciclopedia Universala Britannica defineste conceptul de lovitura de stat: "Rasturnare brusca, deseori violenta, a unui guvern existent, de catre un grup de conspiratori. Loviturile se stat sunt intalnite in tarile cu guverne instabile si in tarile slab democratizate. Succesul unei lovituri de stat depinde de elementul surpriza si de viteza. Loviturile de stat reusesc rareori sa schimbe politica sociala si economica fundamentala a unei natiuni sau sa redistribuie semnificativ puterea". 
Partea dramatica din tot ceea ce se intampla este ca cele doua grupuri incrancenate in lupta pentru putere nu dau doi bani pe soarta poporului si pe interesul national, singurele lor griji fiind acelea de a-si apara libertatea, averile facute prin furtul avutiei nationale si de a-si perpetua privilegiile de casta. Romanii par sa fi inteles cum stau lucrurile si, spre disperarea lacheilor mediatici, care vor sa mascheze lovitura de stat cu o revolta, au decis sa-i lase pe pradatori sa-si rezolve problemele intre ei.
Singura motivatie a unei revolte populare este, in acest moment, alungarea tuturor celor care au detinut puterea in statul roman in ultimii 20 si confiscarea tuturor averilor facute din capusarea marilor unitati de stat si instrainarea patrimonului national.

4 comentarii:

  1. chioru cauta motive sa ne puna pielea in bat. lui ii place scandalul ca doar asa poate sa ii tina ocupati pe dusmani. isi face de cap pe socoteala prostilor. nu o sa tina nimeni cu el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Generalizarile sunt pacatoase. "Unii revolutionari", nu toti revolutionarii, ar fi fost chiar corect.
    5, 6, 7 revolutionari din 1989 NU pot insemna toti revolutionarii.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Singura motivatie a unei revolte populare este, in acest moment, alungarea tuturor celor care au detinut puterea in statul roman in ultimii 20 si confiscarea tuturor averilor facute din capusarea marilor unitati de stat si instrainarea patrimonului national."

    Asta da, dar cum intr-un stat democratic si component U.E. !?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Poppy
    Cine mai crede in democratie? Cat despre constructiile de tip UE,e vizibil ca acestea nu sunt capabile sa rezolve problemele cu care se confrunta statele nationale si cred ca este destul de evidenta ineficienta regulilor comunitare, impuse fara a se tine cont de specificul fiecarei tari.
    Sloganul "unitate in diversitate" este sublim, dar nu-i decat o poezie.
    Iti recomand acest link, unde vei gasi articolul "Apogeul democratiei: America", articol care explica suficient de bine ce se ascunde in spatele "democratiei" moderne.
    http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/index.php/editoriale/44-editoriale/118-apogeul-democraiei-america.html

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.