vineri, 3 septembrie 2010

Frisoane la PDL Braila

Ipoteza lansata de BrailaNews conform careia proaspat remaniatul Gabi Sandu ar putea veni sef la filiala PDL nu a ramas fara efect. Constantin Dumitriu a dat fuguta la Bucuresti, sa se asigure de sprijin politic. Nu stim daca l-a si obtinut, intrucat principalul sau sustinator, Vasile Blaga, era plecat la Viena, la un eveniment pe tema crimei organizate, taman cand la Bucuresti se alegea praful din celebra tripleta guvernamentala, din care s-a extras cu atata maiestrie. La Braila, Dumitriu nu e singurul care se bucura de protectia lui Blaga. Insusi seful CJ pare sustinut de ministrul Administratiei si Internelor, deoarece nu vrea sa stie ce face Voda cu banii publici si nici ca acelasi Voda ii umileste pe pedelistii braileni aflati in administratia publica.
Revenind la PDL, Dumitriu si gruparea Badalan din care face parte au pierdut sau au vrut sa piarda, recent, tot la initiativa lui Voda, doua posturi administrative importante, ceea ce in plan politic inseamna un esec. Dupa un asemenea esec, orice politician care se respecta isi depune mandatul. Nu e si cazul lui Dumitriu care, dupa toate aparentele, abia astepta sa scape de Giana si Necula, aflati in alta tabara politica, apropiata de Sandu. Din informatiile pe care le detin, la PDL Braila este mare deranjul produs de posibilul interes al fostului ministru de a prelua fraiele filialei, gruparea generalului Badalan, ale carei socoteli au fost evident incurcate, trecand la amenintari si represalii. Nu este exclus sa asistam in perioada urmatoare la o noua runda de executii publice in ograda portocaliilor braileni.

28 de comentarii:

  1. badaran agita spiritele impotriva lui gabi sandu
    a spus la bucuresti ca pdl braila nu accepta
    daca vine sandu ii strica aranjamentele cu varga

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu știu cata susținere are Dumitriu,dar daca vine Sandu la Braila,atunci sigur el și Badalan vor fi trași pe linie moarta.Sandu știe sa traga sforile,amitește-ți ce a facut la PNL.Pe de alta parte,cred ca Videanu se va ocupa de acum incolo de filialele din țara și este un tip destul de eficient,daca ne amintim ce demonstrație de forța a facut la alegerile prezidențiale,cand in 2 ore a reușit sa centralizeze voturile din toata țara, iar rezultatul a fost aproape identic cu cel oficial.Oricum Braila nu poate fi ignorata,fiind al zecelea oraș ca numar de locuitori.

    RăspundețiȘtergere
  3. @cristy
    nu am avut niciodata impresia ca celor de la centru le pasa ca Braila este al zecelea oras, ca numar de lucuitori.
    Toate partidele si liderii locali au fost pusi, in prag de alegeri, in situatii neplacute fata de electorat.
    PSD, cand Nastase a dat galatenilor mia de hectare, ridicandu-i procentele lui Nica;
    PNL, cand Tariceanu a permis toate nelegiuirile in filiala, apoi l-a apostrofat pe candidatul Cibu in prezenta presei, chiar in timpul alegerilor;
    PDL, cand a adus la sefia filialei un galatean necopt, a carui prezenta ii tine departe nu numai pe simpatizanti, dar chiar si pe membrii cu state vechi.
    De ce sa le fi venit mintea la cap taman acum?

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari pentru blog. am gasit opinii pertinente si linkuri interesante. o melodie buna, un element de arta plastica si un blogroll consistent sunt tot atatea motive de a delecta pana si pe cel mai chitibusar cititor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, dar e loc si de mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai daca-l trimit aici pe Sandu,de unde sa le vina mintea la cap?Va fi probabil o reglare de conturi din care nu va caștiga nimeni.Nu-i vorba,ca pe oricine ar trimite la Braila,PDL oricum e pierdut.Pe asta și mizeaza adversarii, care nu trebuie sa faca mai nimic pentru a caștiga alegerile,bazandu-se pe votul negativ al electoratului.Pentru ca așa se voteaza in Romania.Dar asta e o alta discuție...

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Aura

    Pe acest moment de nevoie de orice vot in parlament sa retii si tu ca PDL nu-si permite luxul sa piarda 2 voturi de parlamentari(e stabilit de mult ca daca cumva se incearca sa se fie schimbat titi cei 2 deputati de braila vor trece independenti)...deci ca o concluzie aura mai upgradeaza-ti sursele pentru ca te aflii intr-o eroare jurnalistica sa stii ca nu ceea ce-ti spun cei care vor cu tot efortul sa revina la conducere este si adevarat.NU LE FACE JOCUL SI NU MAI FOLOSII PETARDELE LOR DREPT INFORMATII...TE STIAM FATA ISTEATA ...VERIFICA INAINTE SA ASTERNI PE HARTIE ARTICOLUL

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim
    Multumesc pentru pentru confirmare. Articolul de fata nu este o informatie, ci un text de opinie, iar ceea ce am spus eu - ca posibila venire a lui Sandu a produs frisoane la PDL - nu inseamna ca ma situeaz automat de partea lui. Aceatsa problema exista si faptul ca ai postat comentarilul de mai sus imi da dreptate. Cand am spus ca urmeaza o executie in public m-am gandit si la acest tip de reactii, mai ales ca amenintarea lui Balcan si Badalan ca pleaca din PDL daca vine Sandu la Braila este o dovada ca situatia e mult mai grava decat am descris-o eu.
    Multumesc inca o data pentru aceste precizari si mai astept si alte interventii.

    RăspundețiȘtergere
  9. gata baieti, ati si inceput? auzi... cei 2 deputati trec la independenti daca va fi schimbat titiu... asta e politica? ce incredere sa aiba partidul in tradatori? cine a tradat o data, o poate face si a doua oara si tot asa. asta e santaj si mai bine plecati cu totii, tradatorilor, caci am stat atatia ani in opozitie. v-ati dedulcit la cascaval si acum va e frica ca vi-l ia sandu..
    daca iesim la viitoarele alegeri cu un general penal si un interlop mai bine s-ar defiinta partidul.

    RăspundețiȘtergere
  10. dupa mine, toti cei pe care ii nemultumeste gasca generalului ar trebui sa-si faca bagajele si sa treca cu totii la independenti, sa-i lase in partidul gol, ca si asa sunt la gara si nu vor primi nici un vot. cine voteaza badalan sau balcan? cine il cunoaste pe titiu si ce garantii ofera el?
    pdl va iesi din istorie. trebuie lasati sa fiarba in zeama lor. cu conducerea care e acum nici n-ar mai trebui sa participe la alegeri, ca arunca banii pe fereastra.

    RăspundețiȘtergere
  11. situatia nu este deloc grava.cand a fost stabilita regula era luna mai atunci cand dumitriu a devenit presedinte.ceea ce incerci tu sa prezinti sunt scenarii care sau expirat de atunci.
    Draga Aura
    e mult mai bine sa nu scrii doar ce zice geana patrascu ci sa vb cu mai multi .Eu inteleg ca ar fi deosebit de bine pentru ei sa revina la conducere dar atunci cand titi a acceptat sa preia conducerea organizatiei sa sti ca atunci a fost facuta intelegerea despre care vorbeam.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca vrei sa vorbim de frisoane uite aici ..
    geoana se lupta la bucuresti sa-l faca pe simionescu presedinte la braila in locul lui voda
    si varga va prelua presedentia organizatiei inainte de alegerile din 2012..
    crede-ma ca astea sunt reale si daca ai influenta in sfera politica vei primi si confirmarea
    astea frisoane

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim
    nu imi este prea clar de unde ai dedus ca "scriu" ce zice Giana. Chiar nu stiu ce zice Giana, eu scriu despre o situatie existenta la PDL, pe care si tu o confirmi. Daca vrei sa fi obiectiv, vei remarca faptul ca prezint argumentele ambelor tabere. Cand gruparea din care face Giana parte avea puterea in partid, scriam despre tabara din care faci tu parte, si despre reprosurile pe care i le faceati Gianei ca a subordonat PDL lui Stancu. Acum scriu despre reprosurile care vi se fac voua. Sau nu trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  14. Simionescu sta la cutie pentru ca el este ocupat cu altceva..hai sa va spun cu ce..
    Impreuna cu geoana e stabilit ca simionescu sa preia presedentia de la stancu …dar stancu nu stie ce sfori se trag in spatele lui..si culmea cu ajutorul lui geoana dar si a lui nastase care se pare ca a fost convins de deputatul rizea…ca doar la nastase pe stancu tot rizea la bagat….se stie asta doar…
    apoi in 2012 varga se va descotorosi de boboc si va prelua organizatia pnl
    Toate astea se vor intampla pentru ca….
    Simionescu mai vrea odata la consiliul judetean presedinte …
    Varga a decis ca este momentul sa termina cariera lui politica cu un mandat de primar…deci va candida la primarie…

    RăspundețiȘtergere
  15. Cam ce influenta crezi ca mai are Geoana in PSD? Simi are sansa de a deveni presedintele filialei doar daca e cerut de la Braila. As vrea sa-l vad eu pe ala care are curajul sa spuna asta raspicat caci toti se tem de Stancu. Cat priveste varianta cu Varga la PNL, abia se oficializeaza o stare de facto, insa chiar si asa, nu prevad pentru PNL o schimbare in bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. in pdl braila nu mai sunt grupari...dovada este clara toti se bat sa ajute ca giana si stanel sa ramana pe functii...si tu sti asta si ar fi pacat sa mergem pe ipocrizie si sa nu recunoastem ca sunt functii ale pdl-ului asa cum a fost stabilit atunci cand simionescu a cerut cu stancu in genunchi ajutorul votantilor pdl...ca altfel nu mai era primar....chiar nu inteleg ce vrei sa afirmi ca facem parte din grupari in pdl....e pacat ca te patezi cu nimicuri de genul asta....da au fost grupari...acum e ok...chiar sunt multi oameni ai lui badalan care nu au primit nimic doar ca sa primeasca acei oameni care au fost cu geana...tocmai ca sa nu se spuna ca se vrea eliminarea lor si ca suntem mai multe grupari....fi un ziarist corect ..daca asta vrei sa fi...

    RăspundețiȘtergere
  17. E destul de dificil sa afirimi sau sa pretinzi altora sa creada ca in PDL nu mai sunt grupari, cand apar astfel de discutii chiar din interiorul partidului. Cata vreme exista puncte de vedere diferite si chiar tu ai precizat ca cei doi deputati au spus ca pleaca din partid daca vine Sandu e o ipocrizie sa ne prefacem ca nu exista probleme. Ele vor exista atata timp cat PDL Braila nu va avea obiective clare. Unul dintre acestea ar fi solidarizarea membrilor de partid in fata principalului oponent politic.

    RăspundețiȘtergere
  18. ....E destul de dificil sa afirimi sau sa pretinzi altora sa creada ca in PDL nu mai sunt grupari, cand apar astfel de discutii chiar din interiorul partidului ......E uite ca tu afirmi ca aceste discutii cu venirea lui sandu sunt din interiorul partidului..deci multumesc ca recunosti ca cineva din interiorul partidului iti baga soparlele..

    RăspundețiȘtergere
  19. Era doar o ipoteza de lucru, dar uite ca a prins. Ce e greu de speculat ce ar putea face Gabi Sandu daca pierde postul de ministru? Face politica? Unde? De ce nu la Braila, de unde si-a luat si nevasta?

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai sa intelegem ca tot ceea ce scrii tu aici sunt doar speculatii?...e uite ca aici ma intristez...tu speculezi si multi cred ca ca primesti informatii din pdl

    RăspundețiȘtergere
  21. Te intristeaza sau nu, asta e. Nu vrei sa-mi spui tu mai multe ca sa nu mai fac speculatii care pana la urma se adeveresc?

    RăspundețiȘtergere
  22. interesant dialog :)
    hai sa va zic si eu ce cred: gabi sandu nu are incotro decat sa vina la braila. inainte de a veni la braila a fost un nimeni si nimeni va ramne daca nu se intoarce aici. putem presupune chiar mai mult decat zice aura, e disperat sa preia filiala. timpul trece si din ce alta pozitie mai buna ar putea el sa candideze? normal ca badalan si balcan se simt amenintati. vor si ei exact acelasi lucru.
    sunt de acord cu tine, aura, ca pdl braila trebuie sa-si identifice obiectivul si sa nu-si mai risipeasca aiurea energiile. altfel va iesi din cari inainte de inceperea jocului.

    RăspundețiȘtergere
  23. care e mai ala care crede ca stancu nu a mirosit ca i se coace o manevra?
    problema lui e ca nu prea mai are ce sa faca. taranoi cum e nu isi gaseste aliati, desi ii cauta in disperare, voi de ce credeti ca daca il cauti e pe la bucuresti?
    simi, tudose, rotaru, doinita nu mai zic, toti vor sa-l striveasca pe stancu ca pe un vierme ce e. tu aura nu te-ai intrebat de ce tocmai acum presa centrala a inceput sa se ia de el? cineva i-a dat liber si tare imi vine sa cred ca de la psd e dat ok-ul. lui stancu atat i-a fost.

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Anonim
    M-am intrebat, sigur ca am facut-o. Uneori mai si scriu ce cred, asa cum fac in ceea ce-i priveste pe principalii actori politici locali si lumea ma suspecteaza ca vin unii cu turnatoria la mine :)) :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  25. aura de ce te superi cind ti se spune ca primesti ,,stiri ,, directe de la giana . a pierde 2 deputati ai pdl nu i o joaca si tu stii bine acest lucru asa ca lui gabi sandu nu i convine sa mai miste ceva iar galati este mai aproape de braila decit prahova chiar daca nevasta este din braila iar daca face acest gest pina si chiru se va supara iar tu nu vei mai avea surse se pare ca cineva te a resuscitat in ce priveste pdl ai grija ce mai scrii te respect pt ,,sinceritate...

    RăspundețiȘtergere
  26. Dintre noi doi, tu pari suparat. Eu nu am motive. Pur si simplu, nu vrei sa intelegi ca eu nu am nicio legatura cu Giana. Cand scriu despre PNL sau PSD, sunt acuzata ca tin cu PDL. Cand scriu despre PDL, sunt acuzata ca tin cu Giana Patrascu. Hotarati-va, caci am impresia ca unii ar fi mai fericiti daca as inchide blogul. N-am s-o fac, asa ca va rog sa incercati sa priviti mai obiectiv lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  27. nu face referire la OBIECTIV ca se supara aia iar daca inchizi blogul ma supar ..EU.. ASA CA TOT INAINTE CA DOAR AI FOST ,,PIONIERA,, TITI E UN BUN JUCATOR DE ,,SAH,, fara a avea pe cineva sub tabla ai sa vezi in timp si o sa l admiri iti urez o noapte buna si tine cu tara asa saraca cum E

    RăspundețiȘtergere
  28. aia de la Obiectiv sunt de-a dreptul penibili. Au luat cu copy/paste comentariul tau in care spui ca Simionescu va candida la CJ si Varga la Primarie si l-au postat pe site-ul lor, probabil sa aiba justificare pentru un articol pe tema asta :)) :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.